Email: Jelszó:
 

Planet hálózati eszközök kisebb-nagyobb PoE rendszerekhez

2017.06.09.

Planet hálózati eszközök kisebb-nagyobb PoE rendszerekhez

Az IP alapú kamerás rendszereknél a nagyobb csatornaszám a jellemző, egyszerűen anyagi okok miatt. Kisebb rendszerekhez, 4..8 kameráig, erős alternatívát kínálnak az analóg HD felbontású technológiák. De persze indokolt esetben, vagy átviteltechnikai korlátok miatt előfordulnak IP-s megoldások ebben a kategóriában is.
Illetve vannak olyan hálózati struktúrák, amikben az eszközöket több szakaszra kell osztani, esetleg távoli (100m fölötti) távolságoknál köztes aktív elem beépítése indokolt.

Az ilyen és ehhez hasonló megoldásokhoz kíáljuk az alábbi Planet eszközöket.

FSD-504HP 4 port 802.3at PoE + 1 port ethernet switch
A kisméretű 10/100Mbps sebességű switch négy kamera számára biztosít tápellátást akár 30W teljesítményig, de az összteljesítmény (budget) 60W lehet folyamatosan. A külső táp és a ventilátor mentes kialakítás előnyös lehet a gondozásmentes működtetést igénylő felhasználásnál.

A különlegessége, hogy ez az eszköz rendelkezik Extend üzemmóddal, mely lehetővé teszi, hogy a 100m-t meghaladó, akár 250m kábelhossz esetén is működjön a végponti berendezés, a kamera. Ez esetben csupán a 100Mbps sávszélességről kell lemondani, mert az eszköz ilyenkor 10Mbps sebességre korlátozza a kommunikációt. Azonban helyes méretezéssel ez is elegendő az IP kamerák stabil, jó minőségű üzemeltetésére. Ne feledkezzünk meg a Milesight IP eszközei támogatják a H.265 tömörítést is, így csökenthető a szükséges sávszélesség igény a képminőség megtartása mellett.

 

GSD-604HP 4 port 802.3at PoE + 2 port Gigabit ethernet switch
Az előző modellhez hasonló méretű, de már 1000Mbps adatátviteli sebességre képes PoE switch rendelkezik még egy ethernet porttal, így lehetőség van a továbbfűzésre, vagy az NVR mellett az internet kapcsolatot biztosító router bekötésére is. 

Ez a típus nem rendelkezik Extend üzemmóddal, így maradni kell a 100m-es határon belül a kamerák és az aktív eszközök között.

 

GSD-804P 4 port 802.3af PoE + 4 port Gigabit ethernet switch
Ha további ethernet bekötésekre van szükség, legyen az vezeték nélküli eszköz (AP) vagy a hálózat többi eleme, erre a 4 db PoE porton kívül 4 db Gigabit csatlakozási port áll rendelkezésre. Itt figyelni kell arra, hogy portonként 15,4W áll rendelkezésre, habár ez az IP kamerák nagy részének bőven elegendő, de vannak nagyobb (induló) áram felvételű kamerák is. Szólok, hogy ne az információ hiánya okozzon meglepetést.

Itt már beépített tápegység biztosítja tápelllátást és egy db ventilátor a megfelelő hűtést.

 

POE-E202 3-port 802.3at Gigabit PoE extender
A végére hagytam ezt a különleges eszközt, ami nem is konkrétan egy switch, inkább egy 1 be-2 kimenetes osztó. Mire is jó ez? Számos esetben van szükség arra, hogy egy db UTP végpont, ami egy PoE switch-ről érkezik, legyen elosztva kétfelé. Mondjuk egy kamera végpont mellé kéne egy másik, melyre újabb kamera kerülhet fel az adott helyen, vagy akár 100m-rel távolabb.
A dolog kulcsfontosságú része, hogy nem igényel külső tápellátást, a saját energiafelhasználását a PoE hálózatról veszi, az adatot és a tápfeszültséget osztja el kétfelé, így két db 12W körüli kamerát tudunk működtetni róla. Mindezt úgy, hogy a sávszélesség akár gigabit sebességű is lehet.
 

Ezekkel a kisméretű Planet eszközökkel megbízható hálózatot tudunk kiépíteni a kamera rendszerünk számára. A gyártó elkötelezett a széles típusválaszték mellett, így minden feladathoz megtaláljuk a megfelelő hálózati eszközt. Használjanak Önök is Planet PoE switcheket IP kamerás rendszereiknél!

2017.08.23.

Szemmel tartott gólyafészek, mert nem minden a vagyonvédelem.2017.07.14.

Nem a gólya hozta! Milesight Mini PTZ Bullet kamera2017.06.28.

Minden feladathoz van EGY RIFATRON!2017.06.23.

Aktív video balun már a HD felbontású analóg rendszerekhez is2016.12.23.

Kellemes ünnepeket kíván a Kameraguru